Вытворчасць



Вытворчасць алею

Сланечнікавы алей - гэта самы папулярны тлушч, створаны з расліны. Яго ўжываюць у кулінарыі: для смажання, соусаў, запраўкі салат, у кансервавай вытворчасці, мылаварэнні, касметалогіі, медыцыне, вытворчасці лакаў і фарбаў.

Бзрм.jpg

    Увесь працэс вытворчасці сланечнікавага алею на ААТ «Бабруйскі завод раслінных алеяў» дастаткова складаны і дзеліцца на некалькі этапаў:

  1. Атрыманне ад пастаўшчыкоў алею сланечнікавага нерафінаванага нефасаванага, які адпавядае ДАСТ 1129-93.
  2. Атрыманне ад пастаўшчыкоў дапаможных матэрыялаў.
  3. Уваходны кантроль сыравіны і дапаможных матэрыялаў.
  4. Зліўшы алею з аўтамабільных або чыгуначных цыстэрнаў помпай па трубаправодзе ў рэзервуар для захоўвання.
  5. Кантроль якасці нерафінаванага нефасаванага сланечнікавага алею пры захоўванні, захаванне ўмоў і тэрмінаў захоўвання.
  6. Падача нерафінаванага сланечнікавага алею ў цэх фізіка-хімічнай рафінацыі.
  7. Кіслотная гідратацыя – апрацоўка алею ортофосфорной кіслатой, для перакладу негидратируемых фосфаразмяшчальных рэчываў у гідратавальную форму.
  8. Нейтралізацыя - апрацоўка алею растворам шчолачы, для нейтралізацыі вольных тоўстых кіслот.
  9. Сепарацыя - аддзяленне алею ад соапстока і гідратацыйнага асадка.
  10. Прамыванне - змешванне алею з змякчэлай вадой (кандэнсатам), для выдалення слядоў мыла.
  11. Сепарацыя - аддзяленне алею ад промывных мыльнай вады.
  12. Сушка - выдаленне з алею рэшткаў вільгаці.
  13. Апрацоўка цытрынавай кіслатой - выдаленне з алею слядоў мыла.
  14. Адсарбцыйная апрацоўка – змешванне алею з адным ці некалькімі адсарбентамі, для выдалення рэшткавых фосфаразмяшчальных рэчываў, слядоў металаў, мыла і для зніжэння колеру алею.
  15. Фільтраванне - аддзяленне алею ад адпрацаванага адсарбенту з прымешкамі.
  16. Винтеризация – астуджэнне і змешванне алею з фільтравальнай парашкамі, для выдалення воскоподобных рэчываў.
  17. Фільтраванне - аддзяленне алею ад адпрацаванага фільтравальнага парашка з воскоподобными рэчывамі.
  18. Дэзадарацыя - выдаленне з алею смакавых і адораных рэчываў.
  19. Здача алею сланечнікавага рафінаванага дэзадараванага вымарожанага маркі "П", які адпавядае патрабаванні ДАСТ 1129-93, на склад гатовай прадукцыі.
  20. Кантроль якасці алею сланечнікавага рафінаванага дэзадараванага марожанага маркі «П» пры захоўванні, захаванне ўмоў і тэрмінаў захоўвання.
  21. Водпуск алею сланечнікавага рафінаванага дэзадараванага вымарожанага маркі "П" са склада гатовай прадукцыі ў транспартную тару спажыўца.
  22. Падача алею сланечнікавага рафінаванага дэзадараванага вымарожанага маркі "П" са склада гатовай прадукцыі ў ёмістасць ўчастка разліву для фасоўкі.
  23. Выдзьмуўшы бутэлькі з поліэтылентэрэфталату.
  24. Падача алею праз паліцэйскі фільтр у рэзервуар аўтаматычнай лініі па фасоўцы алею.
  25. Расфасоўка алею ў ПЭТ бутэлькі.
  26. Укапорка расфасаванага ў ПЭТ бутэлькі алею палімернымі каўпачкамі.
  27. Этыкетоўка - наклейванне на бутэльку этыкеткі, нанясенне даты вырабу і разліву, маркіроўка кантрольнымі знакамі.
  28. Ўпакоўка бутэлек з маслам у парніковай плёнкі або ў скрыні з гофракардону.
  29. Здача алею сланечнікавага рафінаванага дэзадараванага вымарожанага маркі "П" фасаванага ў ПЭТ бутэлькі на склад гатовай (фасаванай) прадукцыі.

Ставіцеся да выбару масла з усёй адказнасцю і набывайце толькі якасную прадукцыю!