Вытворчасць
Вытворчасць алею
Сланечнікавы алей - гэта самы папулярны тлушч, створаны з расліны. Яго ўжываюць у кулінарыі: для смажання, соусаў, запраўкі салат, у кансервавай вытворчасці, мылаварэнні, касметалогіі, медыцыне, вытворчасці лакаў і фарбаў.
-
Увесь працэс вытворчасці сланечнікавага алею на ААТ «Бабруйскі завод раслінных алеяў» дастаткова складаны і дзеліцца на некалькі этапаў:
- Атрыманне ад пастаўшчыкоў алею сланечнікавага нерафінаванага нефасаванага, які адпавядае ДАСТ 1129-93.
- Атрыманне ад пастаўшчыкоў дапаможных матэрыялаў.
- Уваходны кантроль сыравіны і дапаможных матэрыялаў.
- Зліўшы алею з аўтамабільных або чыгуначных цыстэрнаў помпай па трубаправодзе ў рэзервуар для захоўвання.
- Кантроль якасці нерафінаванага нефасаванага сланечнікавага алею пры захоўванні, захаванне ўмоў і тэрмінаў захоўвання.
- Падача нерафінаванага сланечнікавага алею ў цэх фізіка-хімічнай рафінацыі.
- Кіслотная гідратацыя – апрацоўка алею ортофосфорной кіслатой, для перакладу негидратируемых фосфаразмяшчальных рэчываў у гідратавальную форму.
- Нейтралізацыя - апрацоўка алею растворам шчолачы, для нейтралізацыі вольных тоўстых кіслот.
- Сепарацыя - аддзяленне алею ад соапстока і гідратацыйнага асадка.
- Прамыванне - змешванне алею з змякчэлай вадой (кандэнсатам), для выдалення слядоў мыла.
- Сепарацыя - аддзяленне алею ад промывных мыльнай вады.
- Сушка - выдаленне з алею рэшткаў вільгаці.
- Апрацоўка цытрынавай кіслатой - выдаленне з алею слядоў мыла.
- Адсарбцыйная апрацоўка – змешванне алею з адным ці некалькімі адсарбентамі, для выдалення рэшткавых фосфаразмяшчальных рэчываў, слядоў металаў, мыла і для зніжэння колеру алею.
- Фільтраванне - аддзяленне алею ад адпрацаванага адсарбенту з прымешкамі.
- Винтеризация – астуджэнне і змешванне алею з фільтравальнай парашкамі, для выдалення воскоподобных рэчываў.
- Фільтраванне - аддзяленне алею ад адпрацаванага фільтравальнага парашка з воскоподобными рэчывамі.
- Дэзадарацыя - выдаленне з алею смакавых і адораных рэчываў.
- Здача алею сланечнікавага рафінаванага дэзадараванага вымарожанага маркі "П", які адпавядае патрабаванні ДАСТ 1129-93, на склад гатовай прадукцыі.
- Кантроль якасці алею сланечнікавага рафінаванага дэзадараванага марожанага маркі «П» пры захоўванні, захаванне ўмоў і тэрмінаў захоўвання.
- Водпуск алею сланечнікавага рафінаванага дэзадараванага вымарожанага маркі "П" са склада гатовай прадукцыі ў транспартную тару спажыўца.
- Падача алею сланечнікавага рафінаванага дэзадараванага вымарожанага маркі "П" са склада гатовай прадукцыі ў ёмістасць ўчастка разліву для фасоўкі.
- Выдзьмуўшы бутэлькі з поліэтылентэрэфталату.
- Падача алею праз паліцэйскі фільтр у рэзервуар аўтаматычнай лініі па фасоўцы алею.
- Расфасоўка алею ў ПЭТ бутэлькі.
- Укапорка расфасаванага ў ПЭТ бутэлькі алею палімернымі каўпачкамі.
- Этыкетоўка - наклейванне на бутэльку этыкеткі, нанясенне даты вырабу і разліву, маркіроўка кантрольнымі знакамі.
- Ўпакоўка бутэлек з маслам у парніковай плёнкі або ў скрыні з гофракардону.
- Здача алею сланечнікавага рафінаванага дэзадараванага вымарожанага маркі "П" фасаванага ў ПЭТ бутэлькі на склад гатовай (фасаванай) прадукцыі.
Ставіцеся да выбару масла з усёй адказнасцю і набывайце толькі якасную прадукцыю!